(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Wat zou je ervan denken om meter of peter te worden van een van de kinderen van ons peterschapsproject in Nueva Unión in het Peruaanse regenwoud. Ook zou je studiemeter of studiepeter kunnen zijn van een van onze studenten van Nueva Unión

(placeholder)

De kinderen in Nueva Unión hebben niet het geluk om te leven in een land zoals België. De papa's en mama's moeten rondkomen met eigenlijk te weinig en kunnen dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Met dit project werken wij rond gezondheid, scholing, gezinswerking, sport en spel en nog veel meer.

(placeholder)

Met de financiële steun van de Provincie Limburg bouwden we een heuse speeltuin in Nueva Unión

(placeholder)

Ook bouwden we een multifunctioneel lokaal in ons peterdorp. We beschikken er zo over een mooie zaal, een dokterskabinet, een goed ingerichte keuken met berging en een patio met toiletten en een douche. Bovendien is er een mezzanine ingericht als bibliotheek/computerlokaal met een eigen internetantenne.

(placeholder)

Peterschappen

(placeholder)

Studiepeterschappen

Dit zijn maar enkele van de gemiddeld tien studenten van ons peterdorp Nueva Unión. Ouders beschikken over onvoldoende middelen om hun kinderen te laten studeren. Vzw Los Gorriones helpt hen door middel van een studiefonds om hun droom waar te maken. Wij betalen alle studiekosten, terwijl de ouders en/of de student instaan voor verblijf, voeding en verplaatsing. Deze regeling biedt hen de mogelijkheid hun studies, zonder al te veel kopzorgen te kunnen doen.

(placeholder)

Yulysi (links) kon op deze manier haar vijf jaar univ bekronen met een diploma bedrijfskunde en Mishel (rechts) behaalde in januari 2023 haar diploma kleuteronderwijzeres, eveneens na een studie van vijf jaar. Beiden zijn momenteel aan het werk.

(placeholder)

rekening:

BE85 5230 8016 3606

TRIOBEBB

Met uw bijdragen (eenmalig of maandelijks kunnen wij ons studiefonds op peil houden en onze petekinderen een toekomst geven