© All rights reserved.

Onze naam:


Gorriones betekent ‘straatmussen’. Die naam hebben we gekozen omdat straatmussen wat gemeen hebben met de straatkinderen die we helpen via onze projecten. Net zoals de kinderen waarvoor wij ons inspannen leven de straatmussen van kruimels en worden ze snel verjaagd door anderen die sterker en groter zijn.Wie zijn wij?


Vzw Los Gorriones is een kleine familiale vzw onder leiding van voorzitter Yvo Beysen, project-verantwoordelijke Marita Alegria en lid Guido Beysen. Wij werken op geheel vrijwillige basis waardoor wij u kunnen garanderen dat uw gift ‘volledig’ terechtkomt voor het doel waarvoor het bestemd is.Wat doen wij?


Met het project Casa Hogar Los Gorriones in Ayacucho deden wij onze eerste stappen in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. Vanaf dan hebben wij onze vleugels uitgespreid en begonnen wij met het ondersteunen van verschillende projecten in heel Perú, tot zelfs enkele kleine projectjes in Afrika. Door de precaire situatie van vele kinderen in Perú en de grote armoede in dat land, hebben wij besloten om onze focus volledig op Perú te leggen.


Sedert onze oprichting ondersteunden wij een tiental projecten, in hoofdzaak educatieve projecten,  die de levensstandaard, gezondheid en het zelfbeeld van kinderen in de armste regio’s proberen te verbeteren.


Daarnaast doen wij ook aan peter- en meterschapswerking. Dit is een initiatief waarbij kinderen als het ware ‘geadopteerd’ worden door een Belgische peter of meter en zo wordt er voor de financiële ondersteuning van het kind gezorgd. Ook in dat kader breiden we onze werking uit naar studiepeterschappen om onze kinderen alle kansen te geven om uit de cirkel van armoede te raken waarin hun ouders gevat zijn.


Om een goed zicht te krijgen op het gebruik van de toegewezen middelen, bezoeken wij zelf regelmatig onze projecten. Zo kunnen we de kinderen en de medewerkers van onze partner NGO’s persoonlijk ontmoeten.


In België werken we samen met scholen en overheidsinstanties en zijn we alomtegenwoordig met Los Gorriones om onze boodschap uit te dragen en aan fondsenwerving te doen.

Contact

 

Adres:

Heerstraat 132

3510 Kermt

 

Telefoon: 00 32 11 31 65 20


Gsm: 0496 577002


E-mailwelkom@losgorriones.be


Yvo Beysen

voorzitter

Marita Alegria

projectverantwoordelijke

Guido Beysen

lid

Onze voornaamste sponsors:


Vele particuliere schenkers, meters en peters en bedrijven